>

Dűbelek szerepe a szigetelésben - Hőszigetelés rögzítés, szigetelés rögzítő dűbel, rögzítéstechnika, műanyag dűbel, ejotherm dűbelcsalád

Tartalomhoz ugrás

Mi a dűbelek szerepe a hőszigetelő rendszerekben?

Az élettartam egyik lényeges befolyásoló tényezői azok a kis elemek, melyek rejtve teljesítik szolgálatukat és gondoskodnak a rendszer biztonságáról:
a homlokzati hőszigetelõ rendszerekhez fejlesztett EJOT dűbelek teljes biztonsággal rögzítik és tartják a rendszereket a homlokzatokon évtizedek múlva is. A régi épületek homlokzatai hosszú időn keresztül voltak kitéve az időjárás viszontagságainak és különféle környezeti hatásoknak.  A lerakódott szennyeződések, a por, a korom, a különböző festékanyagok, vegyi anyagok, az algák és gombák, valamint a mész- vagy sókivirágzásos vakolatok jelentõsen csökkentik még a legjobb minőségű ragasztók tapadó-szilárdságát  is. Ezen kívül a homlokzatok elöregedett alapfelületei az idő múlásával előre nem látható, nem kívánt kémiai reakcióba léphetnek a frissen felhordott ragasztóval. Az így kialakuló – tapadást csökkentő – elválasztó rétegek komoly építési károkhoz vezethetnek. Új épületeknél pedig a betonfelületeken visszamaradó zsaluolaj-maradványok okoznak problémát.

A dűbelezés a biztonság mellett gazdasági elõnyöket is nyújt. Sok esetben elmaradhat a rendkívül költséges alapfelület előkészítés. A régi, káros anyagokkal szennyezett homlokzatok tisztításakor szigorú környezetvédelmi előírások szerint szükséges eljárni. Az elhasznált mosóvizet össze kell gyűjteni és szakszerű ártalmatlanításáról is gondoskodni kell. Ráadásul mosás közben a falfelület átnedvesedik, így ragasztás elõtt meg kell várni, míg az teljesen megszárad, mivel csak tiszta és száraz felületre lehet ragasztani.

Vissza a tartalomhoz